top of page
За лабораторията
ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИНОВАЦИИ
ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ
За Лабораторията

Предприемачество и финансова грамотност

НП "Иновации в действие", Модул 4 „Училищни лаборатории за иновации“

Лабораториите са формирани по тематичен признак за представяне и синтезиране на иновативен опит и генериране на развиващи идеи с крайни методически резултати. Чрез тях ще се откроят, мултиплицират и развият работещи модели от успешни педагогически екипи от иновативни училища в страната по конкретни тематични направления, които са практикувани като иновации в иновативните училища. Участниците ще придобият знания за различни успешни, вече приложени в практиката подходи за подобряване на учебния процес, учебната среда и качеството на обучение – запознавайки се с примери, модели за оценка на приложени нови образователни практики за измерване на добавена стойност, анализ на резултати и др. Всяка лаборатория ще генерира идеи, ще консултира и ще изготви краен продукт (под формата на ръководство, пътна карта, развита стратегия, методическо помагало, картотека на иновативни практики и др., включително и в електронен вариант) за иновативни подходи, методи, форми и др. в съответното тематично направление. Продуктите на лабораториите за иновации се популяризират. В създаването и провеждането на лабораториите за иновативни образователни практики могат да участват представители на иновативните училища, специалисти и външни експерти в съответното направление.

Speakers
loader,gif

Участници

Лаборатория за иновации
Участници
108. СУ "Никола Беловеждов"
гр. София
Национална финансово - стопанска гимназия
гр. София
ПГКМКС
"Акад. Благовест Сендов"
гр. Варна
СУ "Йордан Йовков"
гр. Кърджали
ЧОУ "Феникс" 2020
гр. Варна
СУ "Козма Тричков"
гр. Враца
ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров",
град Хасково
СУ "Екзарх Антим I"
гр. Казанлък
СУ "Св. св. Кирил и Методий"
гр. Карнобат
СУ "Черноризец Храбър"
гр. Пловдив
Програма
Програма.jpg
СтелаБалтова.jpg

доц. д-р СТЕЛА БАЛТОВА

участник в дискусионен панел "Как да комуникираме на достъпен език сложните понятия и процеси в бизнеса и във финансовия сектор"

Стела Балтова е

заместник-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество в Международно висше бизнес училище.

Стела Балтова е експерт по икономика на бизнес услугите.

СТОЙНЕ ВАСИЛЕВ

участник в дискусионен панел "Как да комуникираме на достъпен език сложните понятия и процеси в бизнеса и във финансовия сектор"

Стойне Василев е независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на книгата „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

СтойнеВасилев.jpg
2125_07.Kostadin Kolarov.jpg

доц. д-р КОСТАДИН КОЛАРОВ

участник в дискусионен панел "Как да комуникираме на достъпен език сложните понятия и процеси в бизнеса и във финансовия сектор"

Костадин Коларов е директор на Института по предприемачество, ръководител катедра "Предприемачество" в УНСС.

ИРИНА ИЛИЕВА

изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България, модератор на панел "Как да прилагаме чуждия опит и мотивиращата роля на менторите"

участник в дискусионен панел "Защо е важно учениците да придобият финансова грамотност в хода на своето образование?"

Ирина придобива бакалавърска степен по Международни икономически отношения със специализация по Международна бизнес администрация от Университета по приложни науки в Сейнайоки, Финландия.  Ирина е стипендиант на Европейската комисия в международна магистърска степен по Икономика на глобализацията и Европейска интеграция.
Професионалният ѝ опит включва стажове и работа в обществения, частния и неправителствения сектор в Германия, Австрия, Белгия и България. Работи във Фонда за международно развитие на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) във Виена, където отговаря за комуникации, партньорства и информационни кампании по обществени теми като климатичните проблеми, миграцията и целите за глобално развитие, както и заема позицията на вицепредседател на вътрешния организационен комитет на организацията.
Ирина е дълбоко ангажирана с развитието на образованието в България. Работи като програмен експерт във Фондация „Америка за България“, където отговаря за програми в сферата на образованието и иновациите в България, както и инициативи за ангажиране на българите в чужбина. През 2018 година, Ирина е отличена в класацията „30 под 30“ на списание Форбс за своята професионална и доброволческа ангажираност в сферата на образованието.
"Като бивш възпитаник на JA Bulgaria, вярвам, че качественото образование е ключът към развитието на силен частен сектор и здраво демократично общество. Мечтая за бъдеще, в което младите хора в България могат да реализират своя пълен потенциал".

Ирина Илиева.jpg
Таня Велева.jpg

ТАНЯ ВЕЛЕВА

главен юрисконсулт, Уникредит Булбанк

участник в панел "Как да прилагаме чуждия опит и мотивиращата роля на менторите"

 

Завършва средното си образование в СМГ, след което Специалност Право в Софийски университет Климент Охридски,

След дипломирането си работи повече две години в международна компания с клонове в Европа и Африка „Алфа Ууд България” АД като правен консултант (единствен), две години в строителна компания Галчев Холдинг АД като ръководител на правен отдел, след което от пет години в Alpha Bank – клон България и към момента повече от десет години работи в УниКредит Булбанк в отдел „Правно обслужване на специализирани транзакция“ към дирекция Правна.

Владее английски и гръцки език, има и добра компютърна грамотност, която ѝ помага в ежедневната работа.

В свободното си време пее с Дамска камерна формация Те Деум Адорамус, активно участва във Фондация Оранжево, която е посветила дейността си на хората в общините от Северна България, както и други доброволчески инициативи. Вписана е като арбитър към Асоциация на потребителите, участва като представител на Банката в СУ "Климент Охридски" и се включва в различни обучения.

Има две момчета, които са ученици. Обича да кара ски и зимни кънки.

МАРИЯ МАНГЪРОВА

директор ПБ Лични Финанси / Head of PB Personal Finance

участник в панел "Как да прилагаме чуждия опит и мотивиращата роля на менторите"

Мария Мангърова.PNG
Вилислав Славев.jpg

ВИЛИСЛАВ СЛАВЕВ

съосновател съм на стартъпа Unboxd

участник в панел "Как да прилагаме чуждия опит и мотивиращата роля на менторите"

 

(https://unboxd.shop/), където удължаваме живота на дрехите, минимизираме лошия отпечатък от бързата мода и разпространяваме идеята за кръгова икономика в модата. Мисълта, че с всяка продажба на вече носена дреха, спестяваме ресурси на природата, ни мотивира да развиваме идеята с все по-голяма страст всеки ден.

За момента сме спестили над 1,000,000 л. вода и над 2,576 кг. CO2, благодарение на продажби в платформата и на нашите 10 pop-up базара. ♻️ Провели сме и 7 лекции в училища и университети в България, на тема кръгова икономика и осъзнато пазаруване на модни артикули.

Благодарение на лекциите и програмите, споменати по-долу, през последните 10 месеца успях да "запаля" около 20 младежи по предприемачество. С някои от тях комуникирам на седмична база и се старая да им помагам с каквото мога.

Участвам и в други менторски програми, подкрепям сезоните нa AUBG Elevate Accelerator, ABLE Activator, WWF Panda Labs, член съм на обществото на "Тук-там" и активно доброволствам в "Капачки за бъдеще", а последната Коледа и в "Предай нататък".

Обичам да чета книги за предприемачество, бизнес, психология, маркетинг, product management, e-commerce и др. Тренирал съм 10 години карате в родния си град Благоевград, като в момента съм запален по crossfit, а отскоро започнах и да тичам на средно дълги дистанции.

ГЕНА СЪБЕВА

бизнес дама, предприемач, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България

участник в дискусионен панел "Защо е важно учениците да придобият финансова грамотност в хода на своето образование?"

Гена_ Събева.png
image.png

КАМЕЛИЯ АНГЕЛОВА

участник в дискусионен панел "Защо е важно учениците да придобият финансова грамотност в хода на своето образование?"

 

Камелия Ангелова има дългогодишен стаж в областта на маркетинга и връзките с обществеността във финансовата сфера. Завършила е международни икономически отношения, културология и е доктор по философия. Работила е в няколко търговски банки, като е била дългогодишен Директор комуникации на Банка ДСК. Интересите ѝ са в областта на мотивацията на финансовите решения.

Участници
Venue

Галерия със снимки от събитието (ще се допълва)

Контакти

Адрес

гр. София

Дружба 1

ул. 5038 №15

Телефон

Канцелария: 02/979-08-99

Имейл
bottom of page